Pam & Bob Thomas SHS:n kesäpäiville

SHSn 35-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kesäpäivillä tapahtuu.
Kesäpäiviemme vieraaksi saapuvat Pam ja Bob Thomas USAsta.

Kesäpäivien siperianhusky seminaarissa Bob Thomas esittelee meille uskomattoman diashownsa siperianhuskyn juurista ja historiasta, jota aineistoa hän on kerännyt ahkerasti ympäri maailman viimeisten 15 vuoden aikana. Tämä esitys on yksinkertaisesti jokaisen siperianhuskyyn vakavasi suhtautuvan ajajan ja kasvattajan pakko kokea! Selostus käännetään suomeksi.

Seminaarin ohjelmassa on myös Pami esitys siperianhuskyn liikkeistä ja rakenteesta. Hän ei ole ‘virallinen ulkomuoto-tuomari’ mutta on kouluttanut tuomareita näkemään siperialaisen oikean liikunan. Pamin osana on myös tuomaroida kesäpäivien koirakatselmuksessa.
Pari kuukautta sitten hän tuomaroi Ruotsin siperianhusky näyttelyssä. Kotimaassaan Thomasit kasvattavat siperianhuskyja kennelnimellä No Kita. Pam toimittaa myös ISHCn News-lehteä ja on yksi suuren ‘The Siberian husky, 3rd’-kirjan kokoajista.
Bob on ammatiltaan lentäjä. Historiallisen
aineiston etsimisen ja kokoamisen ohella hän myös jakaa tietojaan muille kirjoittamalla siperianhuskyja käsitteleviä artikkeleita. Siperianhusky-lehden tässä numerossa alkaa Bobin kolmiosainen historian artikkeli
“Mistä ne tulivat ja miltä ne näyttivät?

Näin he esittelevät itsensä:
Hankimme ensimmäisen siperianhuskymme vuonna 1978. Sen jälkeen kun se oli jyrsinyt puolen metrin reiän seinään ja tuhonnut melkein koko huonekaluston, päätimme oppia tuntemaan rotua hieman paremmin. Sen jälkeen olemme ostaneet koirille kaksi talo; kuusi ajoneuvoa (siinä ei ole mukana kärryjä, rekiä tai mönkijöitä) ja lukemattomia lentolippuja matkustaaksemme ympäri maailmaa rotumme historian tutkimuksen in-noittamina.
Olemme harrastaneet melkein kaikkea siperialaistemme kanssa, tottelevaisuuskoulutusta, sprintti- ja keskipitkänmatkan kilpailuja.ja koiranäyttelyjä, joissa olemme saaneet koirillemme valionarvoja ja ryhmäsijoituksia.
Gregin, 12 vuotiaan poikamme, tullessa yhä kiireisemmäksi, on meillä vähemmän aikaa erilaisiin aktiviteetteihin, joten olemme keskittyneet rekikoirakilpailuihin ja koiranpitoa rajoittavien lakien tutkimiseen. Kun lopetamme rekikoirakilpaile-misen olemme ajatelleet kokeilla koirilla jäljestämistä!

Historian diashowsta:
Bob Thomas on viimeisten 15 vuoden aikana tehdessään tutkimuksiaan ihmisten vinteillä ja kellareissa ympäri maailmaa koonnut tuhansia valokuvia, kirjoitettuja ja kerrottuja tarinoita, harvinaisia kirjoja ja kaikkea sitä ihmiskäden aikaan-saannoksia, joka koskee siperianhuskya.
"Mitä meillä tällä hetkellä on, on siperianhuskyrodun historianrunko. Meillä on valokuvia alkuperäisistä kantakoirista, (vaikka kaikkia ei ole tunnistettukaan) ja tuloksia joistakin All Alaska Sweepstakes kilpailuista kommentteineen tietyistä koirista. Meillä on palkintoja ja valokuvia toisista. Meillä on kirjeitä, artikkeleja vaatetuksesta, alkuperäisiä käsikirjoituksia julkaistuista ja julkaisemattomista kirjoista. Meillä on tuntitolkulla äänitettynä niiden
henkilöiden haastatteluja, jotka "olivat silloin siellä". Ja tutkimusmatkamme jatkuu... ehkä pienellä onnella voimme jonain päivänä kyetä tunnistamaan myös Molinkan".
Aineistojen etsintätyö eri puolilta maailmaa on ollut puolet hauskuudesta.

CH Shiroi Kiba No Kita C.D. S.D.O. eli Echo on ensimmäinen rodun valio kautta historian, joka on saavuttanut korkeimman rekikoira-arvon. Se kuului myös valjakkoon, joka voitti SHCA:n Lombard/Norris palkinnon keskipitkällä matkalla v. 1988 ja juoksi johtajana tai pyöräparissa kasvatta-jiensa ja omistajiensa Bob ja Pam Thomasin valjakossa.
- Koira on titteleidensä kautta amerikkalainen ‘kolmoisvalio’ ; muoto-,tottelevaisuus- ja käyttövalio.

CH Shiroi Kiba No Kita C.D. S.D.O. eli Echo

.

TERVETULOA

SIPERIANHUSKY SEMINAARIIN
KESÄPÄIVILLE

- katso lisätietoja -