Lyhyesti
Ann Cook ja Alkas´iber kennel

Erikoisnäyttely 2001 tuomariksi on kutsuttu Ann Cook USA:sta.
Hän on kasvattanut siperianhuskyja yhdessä miehensä Georgen kanssa Alkas´iber kennellissään jo vuodesta 1978.


Ann Cook

valmistui AKC:n hyväksymäksi ulkomuototuomariksi vuonna 1995 erityisrotunaan siperianhusky. Alaskanmalamuuteille hän sai tuomarioikeudet vuonna 1997.
Ann Cook on jäsenenä useissa kaikkien rotujen kenneljärjestöissä ja hän toimi mm. Sandwich Notch 60 kilpailutoimikunnan puheenjohtajana sen ensimmäiset kahdeksan vuotta. Hän on myös ryhmäjohtajana Club Randonee -järjestössä, joka kannustaa osallistumaan pitkän matkan valjakkoajokilpailuihin tarjoamalla ajajille epävirallisia kilpailuja ja viikonloppukoulutusta erämaassa.

Tavallisessa elämässään Ann Cookon kirjailija. Hänen novellejaan ja artikkelejaan julkaistaan aikakausilehdissä ja antologioissa. Usein hänen kirjoituksensa käsittelevät koiria ja ulkoilmaelämää. Hän on kirjoittanut kappaleita myös Mike Jenningsin "The Complete Siberian Husky" sekä ISHCn "The Siberian Husky, 3rd. edition" kirjoihin.
Hänen artikkelinsa ja luentonsa rekikoirien historiasta ovat hyvin suosittuja niin USA:ssa kuin Kanadassakin. Hän on myös esiintynyt lehdistössä rekikoirien ja pohjoisten rotujen puolesta puhujana.

Alkas´iber kennel
Ann ja George Cook perustivat Alkas´iber kennelin vuonna 1978. Kennelin siperianhuskyt ovat osoittautuneet monipuolisiksi koiriksi.
George ja Ann ovat kasvattaneet ja esittäneet koiriaan Amerikan ja Kanadan muotovalioiksi, erikosnäyttelyvoittajiksi ja kansallisiin voittoihin USA:ssa. Useat Alkas´iber koirat ovat saavuttaneet tottelevaisuusvalion arvon.
Kaikki Alkas´iberin koirat koulutetaan myös valjakkoon ja ne kilpailevat keskipitkillä ja pitkillä matkoilla hyvällä menestyksellä. Vuosien kuluessa Ann, George ja heidän kennelapulaisensa ovat luotsanneet valjakoita erinomaisiin tuloksiin mm. sellaisissa huomattavissa kilpailuissa kuten: Fort Kent (Maine), Can-Am Crown, The Marmora (Ontario), Canadian Long Distance Championships, Sandwich Notch 60 (New Hampshire), Labrador 400 (paras amerikkalaisvaljakon sijoitus monta vuotta peräjälkeen) ja John Beargrease 130 (Montana).
Vuonna 1992 Ann ja George harjoittelivat Alaskassa, ja George ajoi Yukon Quest International Race:n (n. 1000 mailia) Alkas'iberin siperianhuskyillä, ollen ensimmäinen kilpailun läpi ajanut ajaja "lower 48" valtioista (muualta kuin Alaskasta).

Alkas´iber kennelin kantakoirat polveutuvat osin New England-linjasta - lähinnä Igloo Pak ja Yeso Pac koirista - sekä Monadnock ja Alakazan koirista. Vuonna 1985 George ja Ann ryhtyivät hankkimaan kanadalaisia koiria, joilla oli White Water Lake tausta. 1990-luvulla käytettiin joitakin Anadyr- ja Marlytuk-koiria varmistamaan ja koirien kilpailu- ja näyttelyominaisuuksia.

George Cook
on geologi, jonka erityisalueita ovat hydrogeologia ja ongelmajätteiden käsittely. George on ollut Siberian Husky Club of America (SHCA) rotujärjestön hallituksen jäsenenä ja toimii sen sihteerinä sekä ISDRA:n (International Sled Dog Racing Association) New Englandin alueen johtajana ja pitkänmatkan kilpailutoimikunnan (Distance Race Committee) pomona. Sen lisäksi, että hän kilpailee pitkillä matkoilla, hän toimii myös monissa kilpailujärjestöissä.
George ja hänen yhtiötoverinsa Bob Eisele ovat hankkineet itselleen historiallisen Chinook kennelin missä Milton ja Eva "Short" Seeley kasvattivat ensimmäiset AKC:n rekisteröimät alaskanmalamuutit ja siperianhuskyt. George, Ann ja Bob aikovat säilyttää tämän alueen museona ja pysyvänä rekikoiriin liittyvän historiallisen materiaalin arkistona.


 Yokon Qest 1992 (n. 1000 mailia)
Lue lisää Siperianhusky-lehdestä 2 - 2002

Siperianhusky-seuran hakemisto