KoiraNet
on Suomen Kennelliiton ylläpitämä jalostustietojärjestelmä, jonka tietokannassa on jo yli miljoonan koiran tiedot.
KoiraNet avattiin 15.6.2005. Tietokannasta löytyvy kaikki se materiaali, joka on tallennettuna Kennelliiton koirarekisteriin. Siperianhuskyjen rekisterröinnit löytyvät alusta asti eli vuodesta 1965 alkaen, joskin osin vaillinaisina sukutauluina. Koe-, näyttely- ja terveystietotuloksia on koirarekisterissä vuodesta 1988 alkaen.
Jalostustietojärjestelmän sisältö perustuu Kennelliiton aineistoon, esim. ulkomaisia tai sellaisten kokeiden tai näyttelyjen tuloksia ei löydy, jotka eivät ole olleet Kennelliiton alaisia.

Sukutaulutietojen yhteydessä näkyy koiran sukusiitosprosentti (ssp, ss%) ja sen laskennassa käytetty sukupolvien määrä. Ssp on suuntaa-antava arvo erityisesti tuontikoirilla, koska Kennelliitto tallentaa niille vain kolmen (3) sukupolven tiedot. Tästä johtuen useiden tuontikoirien sukupuusta puuttuu koiria, joka taas vaikuttaa ssp:n laskennalliseen tulokseen.
Ssp tulokseen vaikuttaa myös tietokannassa olevat virheet, esim. joku koira voi esiintyä useammalla kirjoitustavalla ja rekisterinumerolla, jolloin sitä ei tunnisteta samaksi koiraksi.
Normaalikäytössä ssp:n tarkastelu 5-6 sukupolven mukaan on riittävä.

Jos tarvitset tarkempia tietoja, ota yhteys SHS:n jalostusneuvontaan, jonka monien vuosien aikana keräämästä tietokannasta löytyy tiedot lähes kaikista Suomeen rekisteröidyistä siperianhuskyista.
Pitemmälle - jopa rodun alkukoiriin asti - ulottuvilla sukuselvityksillä on merkitystä lähinnä suvuista laajemmin kiinnostuneille ja tutkijoille.

KoiraNetissä on alkuaikoina esiintynyt virheitä myös koirien koe-, näyttely- sekä terveystuloksissa. Kennelliitto päivittää aineistoa parin viikon välein, jolloin aina osa virheistäkin korjaantuu.Joitakin vanhempia silmätarkastustietoja ilmeisesti jää puuttumaan, koska Kennelliiitto ei ole aina tallentanut kaikkia, esim. tunnistusmerkitsemättömien koirien tuloksia.
Normaalisti rekisteröinti- ja terveystiedot päivittyvät parin viikon kuluessa, koe- ja näyttelytulosten osalta viive on pidempi, koska tapahtumien pöytäkirjat tulevat Kennelliittoon hyvin vaihtelevalla aikaviiveellä (1 vko - 6 kk).
Jos havaitset tulosvirheittä voit tarkistaa niitä jalostusneuvonasta. Voit myös ilmoittaa havaitsemistasi selkeistä virheistä SHS:n jalostusneuvonnalle
.
Lue kuitenkin ensin tämä ohje.
Tarkemmat koetulostiedot ja näyttelyarvostelut julkaistaan edelleen Siperianhusky-lehdessä tilansallimissa puitteissa saapumisjärjestyksessä.

KoiraNet sisältää mm.
- Koirien sukutaulut, joita voit hakea monella eri tavalla
- Uusimmat pentueet - rekisteröintitiedot
- Uusimmat tapahtumat - tapahtumien tuloslistat, mm. näyttelyjen tulokset
- Uusimmat koetulokset - lajikohtaiset tuloslistat
- Uusimmat terveystutkimusten tulokset - listattu koirien syntymävuoden mukaisesti

( vanhempiin tuloksiin pääset esim. valitsemalla ylävalikosta:
Terveystilastot + laji- ja aikavälin, tulokset aukeavat diagnoosi linkeistä.)
- Uusimmat valiotittelit lajittain
- Uusimmat tuontikoirat

Lisäksi voit tarkastella erilaisia rodun tilastoja ja yhteenvetoja.