Sivu 1/1

Keskustelupalstan rangaistukset

Lähetetty: Ti Touko 21, 2019 8:14 am
Kirjoittaja Oona Mäkiniemi
Keskustelupalstan jäseniä voidaan rangaista varoituksin ja porttikielloin seuraavista syistä:

1) Asiattomat kommentit muun keskustelun lomassa (asiat riitelevät, eivät ihmiset).
2) Julkinen juoruilu keskustelupalstan jäsenten tai muiden henkilöiden oletetuista tai todellisista tekemisistä, tekemättäjättämisistä tai yksityisasioista.
3) Ylimitoitettu provosointi (tervehenkinen so. asiallinen provosointi sen sijaan on oivallinen tapa vauhdittaa keskustelua).
4) "Spämmääminen" ja palstan muu mahdollinen väärinkäyttö.
5) Ylläpidon ohjeista piittaamattomuus (olet sitoutunut noudattamaan näitä ohjeita keskustelupalstalle liittyessäsi, tarvittaessa kertaa keskustelupalstan etusivun "Rekisteröidy" nappulan kautta).
6) Ylläpidon häiriköiminen (asiallisiin viesteihin ja puhelinsoittoihin vastataan, häirikköviestit arkistoidaan vastaamatta mappiin, jonka myös tulevat ylläpitäjät saavat lukea).

Ensimmäinen rangaistus on oletusarvoisesti aina varoitus. Kolmas varoitus merkitsee samalla kuukauden pituista porttikieltoa. Neljäs, viides jne. varoitus merkitsee vuoden pituista porttikieltoa. Kaikista ylläpidon pyynnöistä, ohjeista ja rangaistuksista piittaamattomuus merkitsee tunnusten lopullista sulkemista. Samoin keskustelupalstan hakkerointiyritykset tai sen käyttö rikollisen toiminnan apuvälineenä johtaa ko. käyttäjän tunnusten välittömään ja pysyvään poistamiseen. Rekisteröitymisyritykset palstalle uusilla tunnuksilla porttikiellon aikana pidentävät porttikieltoa puolella vuodella.

Tapauskohtaisesti ylläpito punnitsee mahdolliset lieventävät ja raskauttavat asianhaarat ja ottaa huomioon henkilön aiemman käyttäytymisen keskustelupalstalla. Rangaistuksia ovat varsinaisen ylläpidon lisäksi oikeutetut määräämään myös kaikki valvojat.

Varoitus tarkoittaa sitä, että ylläpito ottaa sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä sähköpostitse tai yksityisviestillä. Porttikielto tarkoittaa sitä, ettet voi kirjoittaa keskustelupalstalle. Muiden keskustelua voit kyllä seurata. Henkilökohtaisia varoituksia ja porttikieltoja ei julkisteta.

Mistä aiheista saa keskustella

Kiellettyjä aiheita ei ole. Kaikki siperianhuskyyn ja rekikoiraharrastukseen liittyvät keskustelunaiheet ovat tervetulleita, ainoastaan lakien ja hyvien tapojen vastaiset aiheet voidaan kokonaan kieltää. Tiukkaan sensuurin tällä palstalla ei nähdä tarvetta ja keskustelu saa tarpeen tullen olla räväkkääkin, kunhan pitäydytään asiassa.

Keskustelujen sulkeminen

Ylläpito voi sulkea keskustelun kokonaan, jos aihe on käynyt niin kuumaksi, että keskustelijat näyttävät tarvitsevan hieman miettimisaikaa. Suljetun keskustelun jatkaminen välittömästi uuden otsikon alla tulkitaan ylläpidon ohjeista piittaamattomuudeksi, mistä seuraa rangaistus. Aiheesta keskustelua voidaan jatkaa sitten, kun kaikki osapuolet ovat saaneet hetken aikaa miettiä asioita ja myös tarkistaa faktat, joihin keskustelu liittyy.

Ketä säännöt koskevat?

Nämä säännöt koskevat keskustelupalstan kaikkia jäseniä. Keskustelupalstan käyttäjästä vain muutamat ovat saaneet varoituksia tai porttikieltoja, useampikin henkilö olisi epäilemättä sellaisia jossain kohtaa ansainnut. Ylläpito ei pysty lukemaan jokikistä viestiä, ei varsinkaan reaaliaikaisesti. Raportoi siis mahdollisista rikkomuksista ylläpidolle ja ensisijaisesti aina ko. keskustelualueen valvojalle. Älä ryhdy itse tuomariksi!