Keskustelupalstan rangaistukset

Alueen säännöt
SHS:n keskustelupalstan näkyvien käyttäjätunnusten on oltava muotoa "Etunimi Sukunimi". Halutessasi voit käyttää myös kennelnimeäsi tai rekikoiratoiminnassa käyttämääsi yritysnimeä, kunhan se selvästi yksilöityy yhteen tiettyyn henkilöön, ja joko sähköposti- tai kotisivuosoitteesi on profiilissasi julkinen.

Vaikka tämän sivuston ylläpitäjät ja moderaattorit pyrkivät poistamaan tai muokkaamaan kaiken yleisesti arvelluttavan sisällön niin nopeasti kuin mahdollista, on mahdotonta tarkistaa jokaista viestiä. Tiedostatte siis, että viestit sivuilla ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä SHS:n tai sivuston ylläpidon (lukuunottamatta heidän itsensä kirjoittamia viestejä) ja siksi he eivät ole vastuussa näistä kirjoituksista. Keskustelupalstalla esitetyt mielipiteet ovat siis oletusarvoisesti kirjoittajansa omia henkilökohtaisia kannanottoja. Jos jokin kannanotto tai tiedote edustaa SHS:n virallista kantaa, se ilmoitetaan selvästi tässä viestissä.

Suostut olemaan esittämättä mitään loukkaavaa, vihamielistä, epämoraalista tai muutakaan materiaalia joka voisi loukata voimassa olevia lakeja tai hyviä tapoja. Toimimalla tätä vastoin voidaan sinut välittömästi ja lopullisesti poistaa järjestelmän käyttäjistä (tarvittaessa internetyhteyksiesi tarjoajaan tai viranomaisiin otetaan yhteyttä). Kaikkien viestien IP-osoite tallennetaan tämän vuoksi. Suostut siihen, että ylläpito ja moderaattorit ovat oikeutettuja poistamaan, muokkaamaan, siirtämään tai sulkemaan minkä tahansa aiheen milloin tahansa. Käyttäjänä suostut siihen, että kaikki yllä annettu tieto tallennetaan tietokantaan. Ylläpito ja moderaattorit eivät ole vastuullisia jos tietoturva vaarantuu hakkerointiyrityksistä tms. johtuen.

Suostut myös siihen, että SHS Forumilla julkaistuja keskusteluja voidaan julkaista Siperianhusky-seuran lehdessä ilman nimimerkiltä erikseen kysyttävää lupaa.

Ottamalla tunnuksesi käyttöön hyväksyt nämä ehdot sekä sitoudut myös noudattamaan sivuston ylläpidon antamia muita ohjeita.
Oona Mäkiniemi
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2019 9:04 am

Keskustelupalstan rangaistukset

Viesti Kirjoittaja Oona Mäkiniemi » Ti Touko 21, 2019 8:14 am

Keskustelupalstan jäseniä voidaan rangaista varoituksin ja porttikielloin seuraavista syistä:

1) Asiattomat kommentit muun keskustelun lomassa (asiat riitelevät, eivät ihmiset).
2) Julkinen juoruilu keskustelupalstan jäsenten tai muiden henkilöiden oletetuista tai todellisista tekemisistä, tekemättäjättämisistä tai yksityisasioista.
3) Ylimitoitettu provosointi (tervehenkinen so. asiallinen provosointi sen sijaan on oivallinen tapa vauhdittaa keskustelua).
4) "Spämmääminen" ja palstan muu mahdollinen väärinkäyttö.
5) Ylläpidon ohjeista piittaamattomuus (olet sitoutunut noudattamaan näitä ohjeita keskustelupalstalle liittyessäsi, tarvittaessa kertaa keskustelupalstan etusivun "Rekisteröidy" nappulan kautta).
6) Ylläpidon häiriköiminen (asiallisiin viesteihin ja puhelinsoittoihin vastataan, häirikköviestit arkistoidaan vastaamatta mappiin, jonka myös tulevat ylläpitäjät saavat lukea).

Ensimmäinen rangaistus on oletusarvoisesti aina varoitus. Kolmas varoitus merkitsee samalla kuukauden pituista porttikieltoa. Neljäs, viides jne. varoitus merkitsee vuoden pituista porttikieltoa. Kaikista ylläpidon pyynnöistä, ohjeista ja rangaistuksista piittaamattomuus merkitsee tunnusten lopullista sulkemista. Samoin keskustelupalstan hakkerointiyritykset tai sen käyttö rikollisen toiminnan apuvälineenä johtaa ko. käyttäjän tunnusten välittömään ja pysyvään poistamiseen. Rekisteröitymisyritykset palstalle uusilla tunnuksilla porttikiellon aikana pidentävät porttikieltoa puolella vuodella.

Tapauskohtaisesti ylläpito punnitsee mahdolliset lieventävät ja raskauttavat asianhaarat ja ottaa huomioon henkilön aiemman käyttäytymisen keskustelupalstalla. Rangaistuksia ovat varsinaisen ylläpidon lisäksi oikeutetut määräämään myös kaikki valvojat.

Varoitus tarkoittaa sitä, että ylläpito ottaa sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä sähköpostitse tai yksityisviestillä. Porttikielto tarkoittaa sitä, ettet voi kirjoittaa keskustelupalstalle. Muiden keskustelua voit kyllä seurata. Henkilökohtaisia varoituksia ja porttikieltoja ei julkisteta.

Mistä aiheista saa keskustella

Kiellettyjä aiheita ei ole. Kaikki siperianhuskyyn ja rekikoiraharrastukseen liittyvät keskustelunaiheet ovat tervetulleita, ainoastaan lakien ja hyvien tapojen vastaiset aiheet voidaan kokonaan kieltää. Tiukkaan sensuurin tällä palstalla ei nähdä tarvetta ja keskustelu saa tarpeen tullen olla räväkkääkin, kunhan pitäydytään asiassa.

Keskustelujen sulkeminen

Ylläpito voi sulkea keskustelun kokonaan, jos aihe on käynyt niin kuumaksi, että keskustelijat näyttävät tarvitsevan hieman miettimisaikaa. Suljetun keskustelun jatkaminen välittömästi uuden otsikon alla tulkitaan ylläpidon ohjeista piittaamattomuudeksi, mistä seuraa rangaistus. Aiheesta keskustelua voidaan jatkaa sitten, kun kaikki osapuolet ovat saaneet hetken aikaa miettiä asioita ja myös tarkistaa faktat, joihin keskustelu liittyy.

Ketä säännöt koskevat?

Nämä säännöt koskevat keskustelupalstan kaikkia jäseniä. Keskustelupalstan käyttäjästä vain muutamat ovat saaneet varoituksia tai porttikieltoja, useampikin henkilö olisi epäilemättä sellaisia jossain kohtaa ansainnut. Ylläpito ei pysty lukemaan jokikistä viestiä, ei varsinkaan reaaliaikaisesti. Raportoi siis mahdollisista rikkomuksista ylläpidolle ja ensisijaisesti aina ko. keskustelualueen valvojalle. Älä ryhdy itse tuomariksi!

Lukittu